15:18 / 25.09.2023.

Autor: DM/ADJ

"Varalice" u Kaposváru

"Prljavi pokvareni Varalice"

"Prljavi pokvareni Varalice"

Foto: ADJ / MTVA

Narodno kazalište u Kaposváru novu je sezonu otvorilo mjuziklom "Prljavi povareni varalice". Time se zorno želi predstaviti neposredni cilj ovogodišnjeg repertoara: publici predstaviti vrijedne i zahtjevne predstave, te učiniti kazalište sastavnim dijelom građanskog života. Jer riječ je o inačici neponovljive holivudske komedije zabune sa Steveom Martinom i Michealom Caineom u glavnim ulogama.


Ta uzbudljiva i iznimno duhovita priča stigla je i na Broadway 2005. godine, začinjena izvrsnom živom glazbom. Sad u njoj može uživati i mađarska publika, jer smijeh je zajamčen uz karikirane likove, pjevne arije i atraktivne plesne točke. Tako kazalište Gorgely Csiky, koje je djeluje od 1911., a ime je dobilo po mađarskom dramaturgu armenskoga podrijetla, opravdava dvjestotinjak milijardi forinti godišnje državne subvencije.

"Prljavi pokvareni varalice"

"Prljavi pokvareni varalice"

Foto: ADJ / MTVA

Kako je prilikom premijere naglasila državna tajnica Ministarstva kulture i inovacija Magdolna Závogyán: "Važno je uvijek iznova osmišljavati sustave koji djelotvorno odgovaraju izazovima vremena, stabiliziraju kulturne ustanove i potiču konstruktivan dijalog." Naime, pitanje uloge države na polju kulture tema je kontinuiranih rasprava s profesionalnim organizacijama u Mađarskoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!