16:58 / 21.09.2023.

Autor: DM/ADJ

Na tandemu oko Balatona

Balatonska tura

Balatonska tura

Foto: ADJ / MTVA

Već dvanaesto ljeto zaredom slabovidne osobe i volonteri iz cijele Mađarske zajedno su napravili krug oko Balatonskog jezera na biciklima dvosjedima. Ovogodišnja tura obuhvatila je dva vikenda u drugoj polovini kolovoza. Počela je u Balatonsazsoru, a završila je u Balatonfeldvaru. Tako su sudionici prošli većinu južne i sjeverne obale. Organizatori događaja istaknuli su da je stvaranje jednakih mogućnosti u svakodnevnom životu jedan od najvažnijih zadataka našega vremena. Za to su među najvažnijim alatima upravo umjetnost i sport. 

Bicikl za dvoje

Bicikl za dvoje

Foto: ADJ / MTVA

Predsjednica neprofitne udruge "Pokreni se!" dr. Marianna Talos istaknula je: "Mislim da danas ima jako puno ljudi kojima je pomoć vrlo važna. Pazimo jedni na druge. Vjerujemo da promjena počinje u našim dušama kad obratimo pozornost jedni na druge i osjetimo međusobno poštovanje."


Uz posebnu zahvalu medijima na sustavnom praćenju događaja, te svim sudionicima i navijačima, već je najavljena sljedeća balatonska tura za nedjelje 9. i 15. kolovoza 2024. Oni koji su osjetili uzbuđenje i veselje ovakvog nezaboravnog druženja svakako je s nestrpljenjem očekuju.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!