15:22 / 09.07.2023.

Autor: DM/ADJ

Hipodrom za sve prilike

Park Kincsem, hipodrom

Park Kincsem, hipodrom

Foto: ADJ / BR

Park Kincsem posebno je mjesto okupljanja u srcu Budimpešte. Proteže se na gotovo stotinu hektara zelene površine i ima vrlo specifičnu mikroklimu oko jezera okruženog travom, koja se ljeti automatski navodnjava. Najpoznatiji je po hipodromu, čije trkalište zadovoljava visoke međunarodne standarde.


Broj posjetitelja različitih događaja što se ondje organiziraju znao je dostići i dvjestotinjak tisuća na godinu u doba prije pandemije koronavirusa. Otkad su obnovljene povijesne zgrade i izgrađena kvalitetna sintetička trkaća staza, taj je broj ponovno postignut. Tomu pridonosi i profesionalna staza za utrke hrtova, stadion za rugby, pozornice pod vedrim nebom...

Konjske utrke, kladionica

Konjske utrke, kladionica

Foto: ADJ / BR

Uz uzbudljiva natjecanja, posjetitelje ovdje očekuju glazbeni, plesni, gastronomski, filmski, likovni, modni i brojni drugi programi. Tako su ove godine dosad najatraktivniji programi, uz sportske, bili modni festival te natjecanje ljepote i zdravlja. A početkom rujna, ljubitelji konjskih utrka mogu se počastiti i specijalitetima s festivala kamiona s hranom, koji prati jesenski Derby.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!