16:43 / 23.06.2022.

Autor: DM/ADJ

Cabaret Kaspar u Ljubljani

Cabaret Kaspar

Cabaret Kaspar

Foto: HTV / ADJ

Pustolov i pjesnik s kreativnom blokadom, nekoliko stručnjaka iz različitih područja, među kojima ima i dama – šarolika je to skupina koja se uputila u netaknutu prirodu pustoga otoka, kako bi obnovila tijelo i duh daleko od toksičnih utjecaja velegrada. Posebna atrakcija što ih ondje čeka jest bliski susret sa zagonetnim "divljim čovjekom", junakom otočkih legendi.


Lik "dobrog divljaka", plemenitog "prirodnog bića", odraslog u izolaciji i neiskvarenog zlosretnom civilizacijom, odavno zaokuplja maštu ljudi od pera svih nacija, a ponajviše se veže za francuske filozofe – u doba renesanse Montaignea te kasnije predstavnika racionalizma Rousseaua. Tu je ideju iskoristila hrvatska dramaturginja Tena Štivičić i napravila žanrovski hibrid tragikomedije i angažirane drame, koja s mnogo humora i autoironije zapravo govori o današnjem svijetu i bliskoj budućnosti.

Cabaret Kaspar

Cabaret Kaspar

Foto: ADJ / TVSLO

"Cabaret Kaspar" nastao je po narudžbi Slovenskog narodnog kazališta (SNG) iz Ljubljane kao posljednja premijera ovogodišnje dramske sezone. Redatelj Marjan Nečak ujedno je i skladatelj glazbe kojom predstava obiluje, što se i očekuje od kabaretskog izričaja. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!