16:31 / 23.06.2022.

Autor: DM/ADJ

Balaton kao prije pandemije

Sezona na Balatonu

Sezona na Balatonu

Foto: ADJ / MTVA

S dolaskom ljeta balatonske rekreativne aktivnosti hvataju puni zamah: red plovidbe putničkih brodova i trajekata se zgušnjava, plaže su sve punije, a uz njih cvjeta posao ugostiteljima svih vrsta, pekarima i slastičarima. Sezona je otvorena posljednjeg vikenda u travnju, a bude li do rujna kao u prva dva mjeseca, rezultati bi mogli ne samo dostići, nego i premašiti one iz doba prije koronavirusa.

Sezona na Balatonu

Sezona na Balatonu

Foto: ADJ / MTVA

Pješačka zona i znameniti "red paviljona" u Keszthelyju puni su gostiju već za subotnji doručak, a dočekati kriglu točenog piva u večernjim satima na terasama pravi je podvig. Gyenesdiás privlači bicikliste stazom Balaton Bike Circuit oko jezera, dok motoristi radije koriste veliki parking u Tihanyju. Pješacima je ipak najdraža šetnica kojom Balatonfüred pruža puni ljetni ugođaj.


Nautičari su već zaposjeli većinu vezova marine u Siófoku, a onamo stižu i autobusi puni izletnika koji računaju na jedan krug brodom po jezeru. Parkovi i igrališta gotovo po cijeli dan su puni djece, kojima je jedna od omiljenih postaja ptičji vrt.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!