16:28 / 23.06.2022.

Autor: DM/ADJ

Izložba o grupi "Queen"

Ozložba "Queen"

Ozložba "Queen"

Foto: ADJ / BR

Freddie Mercury slovi kao jedna od najvećih rock zvijezda svih vremena. Prošlo je više od trideset godina od njegove prerane smrti od AIDS-a, ali njegovo markantno, svestrano i višeslojno pjevanje ostaje nedostižno. Unoseći bez imalo ustezanja elemente opere u zvuk benda temeljenog na električnim instrumentima, ne mareći kako će na to glazbeni kritičari reagirati i ne misleći kako će netko danas-sutra to prozvati, bio je kreator pravca danas poznatoga kao simfo-rock.

Izložba "Queen"

Izložba "Queen"

Foto: ADJ / BR

Izložba na koju danas poziva Pasinger Fabrik u Münchenu podsjeća na ovog karizmatičnog pjevača, koji je bio i ostao simbol engleske grupe Queen, s posebnim osvrtom na njegove lude minhenske godine. Jer taj mu je grad bio nešto poput druge domovine, kad se činilo da za njegov ekstravantni i, za mnoge kontroverzni, način života drugdje nije bilo dovoljno razumijevanja.


Naslovljena jednostavno "Queen – A Bohemian Rhapsody", prema zasigurno najpopularnijoj pjesmi, kojom su ispisali povijest moderne glazbe, izložba, otvorena gotovo tri mjeseca – od ožujka do kraja lipnja, privukla je na tisuće posjetitelja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!