17:31 / 20.12.2022.

Autor: DM/ADJ

Riječko-delnički Advent

Advent Rijeka, Delnice

Advent Rijeka, Delnice

Foto: ADJ / HTV

Nakon dvogodišnje pandemijske pauze, neslućen je bio interes za prvu vožnju božićnim vlakom za delničku adventsku bajku. U Tin Express ukrcalo se dvjestotinjak putnika, a Djed Mraz i njegovi pomoćnici pobrinuli su se da svako dijete u njemu dobije dar. I tako će biti svakog vikenda do 8. siječnja 2023. A njegova supruga dočekuje putnike na delničkom kolodvoru i vodi ih dalje, pješice ili do kočija za vožnju kroz snijeg.

Osvijetljeni Trsat

Osvijetljeni Trsat

Foto: ADJ / HTV

Čarolija se nastavlja po povratku u prekrasno uređenu Rijeku. Na nju se navečer slijevaju slapovi svjetlosti s Trsatkog kaštela, obogaćenog tisućama lampica. Posjetitelji koji redovito prate Riječki advent slažu se da je iz godine u godinu sve bolji. Pogotovo jer ima dosta uličnih performansa domaćih i inozemnih izvođača.


Pravu vrijednost svjetlosti, kao simboličnog obilježja Došašća i priprave za božićno slavlje, iznova je istaknuo riječki nadbiskup Mate Uzinić, paleći prvu adventsku svijeću na Koblerovom trgu: "Bilo bi dobro da je uspijemo unijeti i u odnose među nama, da je i tu prepoznajemo i poslužimo. Ako se to ne dogodi, zaludu će nam biti proslava Božića."

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!