17:09 / 12.06.2022.

Autor: ADJ/D.M.

Minhenska Pepeljuga

Balet Pepeljuga

Balet Pepeljuga

Foto: ADJ / BR

U kazališnoj sezoni 2021./22. na pozornici Bavarske državne opere zablistala je najnovija "Pepeljuga". Utjelovila ju je Madison Young, balerina podrijetlom iz američke države Utah. A njezin je kraljević kineski plesač Jinhao Zhang. Oboje su sad nastanjeni u Münchenu kao stalni članovi ovoga uglednog baletnog ansambla, gdje oduševljavaju publiku. 


To se dogodilo i u slučaju poznatog baleta Franka Heubleina na glazbu Sergeja Prokofjeva, a u režiji Christophera Wheeldona – inače rođenog Britanca, no moglo bi se slobodno reći međunarodnog koreografa mlađe generacije. On je ovaj balet postavio prvi put u Amsterdamu 2012. godine.

Balet Pepeljuga

Balet Pepeljuga

Foto: ADJ / BR

Prema riječima kritičarâ, u impresivnoj scenografiji i uz podršku izvanrednog Bavarskog državnog orkestra, cijeli se baletni ansambl iskazao besprijekornom izvedbom, posebno su impresivni dueti dvoje zaljubljenih junaka bajke. I dok redatelj bere lovorike mjuziklom "MJ" o Michaelu Jacksonu u njujorškom kazalištu "Neil Simon", njegova "Pepeljuga" ponovno izlazi na scenu 13. srpnja 2022. u sklopu Minhenskoga opernog festivala. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!