13:16 / 10.04.2023.

Autor: DM/ADJ

"Flower Power" u Münchenu

Minhenski Flower Power Festival

Minhenski Flower Power Festival

Foto: ADJ / BR

Prije pet godina Festival "Faust" u Münchenu, posvećen sigurno najpoznatijem Goetheovom književnom junaku, privukao je više od dvjesto tisuća posjetitelja sa 600 različitih kulturnih događaja. Danas sličnim žarom vibrira cijeli grad, a u glavnoj je ulozi priroda. Od prošle jeseni, pa sve do listopada ove godine održavaju se izložbe, koncerti, scenske izvedbe, predavanja, pod skupnim imenom "Flower Power Festival"

Minhenski Flower Power Festival

Minhenski Flower Power Festival

Foto: ADJ / BR

Neka od tih okupljanja figurativno prizivaju doba "djece cvijeća" i procvata svih vrsta ljudskih sloboda, od mode i glazbe, do ozbiljnih političkih pobuna 1960-ih. A neka doslovno prati obilje raskošnih boja i mirisa, pogotovo ako se odvijaju oko svježeg cvijeća. Jer cvijeće se smatra simbolom pomirenja i pripisuje mu se blagotvorni učinak širenja uma.


Vrhunac Festivala očekuje se u ljeto, kad se zelene površine diljem Münchena mogu mjeriti s onima u južnoj Francuskoj. U parkovima, vrtovima, restoranima, predavaonicama, na popločanim trgovima i pred umjetničkim prostorima, sve će se vrtjeti oko estetike i održivosti cvijeta kroz epohe. A nudi se sve – od raznih vrsta cvjetnih užitaka za oči do onih za nepce.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!