18:07 / 04.04.2023.

Autor: DM/ADJ

Hrvatski policajci i vozači vodiči

Excuse me, Officer!

Excuse me, Officer!

Foto: ADJ / HTV

Koliko ima do staroga grada? Gdje su trgovački centri? Gdje su neki restorani gdje ima nešto za lijepo i domaće pojesti? Kako doći do tvrđava, prilaza zidinama, autobusnog kolodvora, luke Gruž?... Dubrovačke vozače autobusa turisti svakodnevno zasipaju pitanjima, posebno tijekom ljetne sezone.


Među njima je većina stranaca, a u tom je slučaju engleski jezik redovito put sporazumijevanja. To je navelo upravu glavnog javnog gradskog prijevoznika na vrlo usmjerenu suradnju s Turističkom i ugostiteljskom školom: produbljivanje znanja engleskog jezika i komunikacijskih vještina za one koji su najčešće ključni za prvi susret inozemnih gostiju s gradom.

Vozači - vodiči

Vozači - vodiči

Foto: ADJ / HTV

Sličnu su akciju poduzeli i u Zagrebu, samo za ulične policajce. Njih 23 uključili su se u turističku edukaciju pod nazivom "Excuse me, Officer" (Oprostite, pozorniče). Kako je prilikom njezina javnog predstavljanja rekla direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld: "Vidimo kako sjajno barataju ne samo engleskim jezikom, nego i činjenicama. Vrlo su opušteni, pa na neki način nisu samo policajci u gradu, već i prijatelji."

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!