Bogatstvo okusa
Foto: ADJ / MTVA
Udruženje mađarske konditorske industrije redovito organizira izbor za sladoled godine. Održano je i ovaj put u Kecskemétu. Sudjelovalo je više od 90 sudionika, a dodijeljene su nagrade u 5 kategorija. U ukupnom poretku pobijedio je iskusni slastičar Nándor Bergman. On je osmislio sladoled od bučinih sjemenki obogaćen bobičastim voćem.
Cilj je natjecanja popularizacija tradicionalnog zanatskog sladoleda proizvedenog od zdravih i kvalitetnih namirnica. Radilo se u sladolednom laboratoriju pred očima gledatelja, koji su tako imali priliku proširiti svoja znanja o tajnama proizvodnje ove omiljene slastice. I sve to pod budnim okom strogog žirija, sastavljenog od vrsnih slastičara.
Pehar najboljemu
Foto: ADJ / MTVA
U čast grada domaćina uvedena je nova kategorija – sladoled od marelice, jer je to voće simbol Kecskeméta. Sudionici su pokazali iznimnu kreativnost, kombinirajući sve vrste voća sa sjemenkama, bademima, orasima, pekan orasima i indijskim oraščićima. Okuse su obogatili začinima poput lovora, ružmarina, papra, bobica kleke, pa čak i lišća smokve.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!