Obnovljen muzej lova Keszthely

 

Muzej dvorca Helikon u Keszthelyju jedna je od najposjećenijih muzejskih institucija u Mađarskoj – predstavlja šest stalnih izložbi u pet zgrada. Zdanje, koje se kontinuirano gradi i proširuje od sredine 18. stoljeća, bilo je dvjesto godina vlasništvo plemićke obitelji Festetics. Park oko njega je prirodni rezervat, a nasuprot njegovu stražnjem izlazu jedna je od najnovijih zgrada, u kojoj se smjestio muzej lova.

Njegov stalni postav, zbog svoje edukativne vrijednosti, česta je meta školskih ekskurzija. Stoga je posebno važno njegovo najnovije proširenje u dva nova krila zgrade i osvježenje zbirke novim izlošcima unutar državnog programa za obnovu dvoraca i palača širom zemlje.

U Dvorani Afrike posjetitelji mogu doživjeti pravu džunglu, a u Dvorani Azije osjetiti izazov visokih planina ili ugođaj prethistorijskih špilja. U samom parku, pak, obnovljeno je jezero i na njemu spektakl fontana što ga je osmislio engleski vrtlar Henry Ernest Milner 1880-ih. A odmah iza ugla je centar za posjetitelje, nazvan Kuća Amazone.