”PolaWorld“, svijet foto-modela

 

 

“POLA” – tako su nazvali test-sliku modnih i reklamnih fotografija za fotografe, stiliste i modele na setu.

Fotoatelier Jungwirth pod imenom “PolaWorld”  (Svijet pola) predstavlja zbirku strpljivoga skupljača tih “pola”, švicarskoga modnoga fotografa. Bruno Bisang za ovu je izložbu izabrao 40 primjeraka, od kojih je mnoge skenirao i uvećao.

U punih je 30 godina Bruno Bisang skupio oko 4.000 polaroida. 2011. ih je objavio u knjizi “30 Years of Polaroids”  (30 godina  polaroida).

Nezaobilazan je sklad fotografa i modela, bez toga ovaj posao ne ide…

Osobito uz Naomi Campbell – koju smatraju izrazito hirovitom. No Bruno ima riječi opravdanja za njezino vladanje: “Ako nema razloga da se Naomi ružno ponaša, onda se ona neće ružno  ponašati.”

Pjevačica i glumica Carla Bruni, žena francuskog predsjednika Sarkozyja, bila je radišna. Bruno se sjeća: “Na svakom sam snimanju vidio da je odlučna, da zna što hoće.”

Danas se na slikama rijetko vide neretuširane ljepotice  – vječna ljepota u ozračju prolaznosti jedne nestale instant tehnike kojom su se fotografi tako rado služili.

 Izložbu “PolaWorld” možete posjetiti do 6. svibnja 2012. u Atelieru Jungwirth u Grazu, na adresi Opernring 12 svaki tjedan od utorka do petka  11.00 – 17.00  i subotom 11.00 – 16.00 sati. Ulaz je slobodan.