Crowdfunding za elektroauto

 

Vrlo ambiciozan plan. Njemačka bi vlada htjela da do 2020. na njemačkim cestama bude milijun električnih automobila. Dakle, za samo četiri godine. Zasad ne bismo rekli da će se taj cilj ostvariti, zato što unatoč državnim poticajima, mnogi i dalje zaziru od kupnje takvog automobila – među ostalim zbog visoke cijene, a i zbog malenih dometa E-automobila. Tome prkosi trojka iz Münchena. Usavršili su solarni automobil koji bi bio svakom dostupan, a imao bi dalji domet. Njime su objavili rat jakim proizvođačima automobila. David i Golijat.

 

Novinar, snimatelj i montažer: Frank Jordan

 

Sono motror2a

 

To im je najveći san. Na tome rade već četiri godine. Na automobilu koji je drukčiji nego svi drugi. Dakako, na električni pogon, ali vozi i na solarne sustave. Svatko si ga može priuštiti, najniža mu je cijena 12 tisuća eura. Zvat će se Sion, a već će se od 2018. serijski proizvoditi. Nisu to postignuli inženjeri Audija ili BMW-a, nego jedna mlada trojka: Navina, Jona i Laurin.

Žele ispisati minhensku automobilsku povijest, smjelo tvrdi utemeljitelj tvrtke ˝Sono Motors˝ JONA CHRISTIANS: ˝Pa da, još smo mala firma… Bavimo se i pojedinim sastavnicama e-automobila. Ne stvaramo nikakve nove osovine, ne želimo izumiti nikakav novi upravljač, nego se koncentriramo na temeljne sustave, a to su solari i bolja osmišljenost unutarnjega prostora. Sve ostalo rado preuzimamo od drugih! A mnogo je vrijednih kolega, od njih želimo što više toga preuzeti!˝

Počelo je prije četiri godine u jednoj malenoj dnevnoj sobi i u garaži. Jona i Laurin poznaju se još iz prvog razreda. Studirali su informatiku i elektrotehniku, ali su prekinuli, jer bio im je važniji Sion!

Sono motror4a

Stoga drugi utemeljitelj brenda ¨Sono Motors˝ LAURIN HAHN POJAŠNJAVA: ˝Oduvijek smo htjeli nešto postići i raditi nešto što ima smisla, a usput štiti okoliš – u sedamnaestoj smo godini počeli razmišljati što bi se dalo učiniti. Oduvijek smo se zanosili e-automobilima!˝

˝Sono motors˝su osnovali zajedno s dizajnericom Navinom. Sada traže financijere za svoj auto snova. Skupili su na Internetu u samo nekoliko tjedana čak 260.580 eura, iako imaju samo jedan prototip, otkriva LAURIN, dodajući: ˝To da sredstva pokušamo nabaviti preko mreže nametnulo se kao nešto posve normalno, iako nam je to isprva bilo preveliko opterećenje. S druge strane, divno je kad vidiš koliko se svi za to zanimaju i koliko žarko žele vidjeti i nabaviti takav automobil.˝

Minhenski ˝eCarTec˝najveći je sajam elektro-automobila na svijetu, pa im se tu pružila mogućnost da se Sion još više proslavi. Zato su izložili dio buduće karoserije u koju su ugradili gotovo nevidljive solarne module. Tako će se doseg akumulatora povećati od sadašnjih 250 km, samo sunčanom energijom, za još 30 km na dan, što je posve dovoljno za vožnju na posao.

˝To nisu obični solarni moduli, ovi su puno učinkovitiji… ovima je kabelska ploča posve straga, zato su estetskiji, puno su ljepši˝, kaže LAURIN.

Sono motror1aJoš nešto zbog čega je Sion revolucionaran: prirodni filtar pročišćava zrak. Idealna je to metoda, ne zahtijeva nikakvu osobitu njegu, a svojim osobinama vezuje sitnu prašinu.

Mladi poduzetnici žele do dvije godine prodati bar dva modela Siona, za 12 ili 16 tisuća eura, a uz to i akumulator, za dvije tisuće eura. ˝Dakako, nastojimo biti što jeftiniji˝, uvjerava JONA CHRISTIANS, ˝koncepcija ovoga vozila mora biti što jednostavnija, a unutarnja oprema mora biti što skromnija, iznutra naše vozilo mora biti minimalističko… kako mu cijena ne bi prešla 16.000 eura, upravo nam je umjerena cijena glavni cilj.˝

Hoće li Sion ostati samo san? Mnogi su drugi počeli isto tako skromno kao oni, u omanjoj garaži. I postigli svjetski uspjeh.