Lubanjom opčinjeni Da Vinci

 

leonardos koepfschen2

Mala senzacija u Štajerskom gradiću Leoben: otkrivena je anatomski precizna lubanja u mjerilu 1:3, najvjerojatnije rad Leonarda da Vincija. Istraživač Leonarda Dr. STEFAN MISSINNE navodi činjenice koje idu u prilog toj pretpostavci: “Imamo 10 indicija, a sad je otkriven i posljednji, iz ostavštine Leonardova učenika Salaia, pa možemo gbiti sigurni da glava potječe od Leonarda. Posve slučajno otkriće! Preko istraživanja zemljovida i biblioteke u Grazu, zatim nalaza istraživača u Švicarskoj i napokon preko Kalifornije – natrag u Leoben. Pisani je dokaz iz Kalifornije.”

Bračni par iz Njemačke, Gertrude i Wilfried Rolshausen, davno su kupili glavu kod trgovca antikvitetima. Tada nisu ni slutili da bi to mogao biti Da Vincijev rad. GERTRUDE ROLSHAUSEN otkriva: “Nabavila sam glavu u Saarbrückenu kod trgovca antikvitetima, mužu za božićni dar.”

Lanac indicija je dovršen, na opće iznenađenje i veselje. Istraživač Dr. STEFAAN MISSINNE to slikovito izražava: “Lotto-dvanaestica, dvostruka Lotto-šestica… Neprocjenjivo!”

Izložba “Faszination Schädel”, u prijevodu Lubanjom opčinjeni – pravi Leonardo Da Vinci! Otvorena je u Galeriji Leoben do 1. prosinca 2013.