Aplikacija za zdravu prehranu

 

U Mađarskoj je prije nekih godinu dana lansirana kampanja za promidžbu pripreme zdravih jela unutar obitelji. No, nije se htjelo postići trenutačno pristupanje prolaznoj modi brokule i cikle, koja će opet neslavno završiti u čipsu, hamburgeru, ili bilo kojem drugom “specijalitetu” globalno razvikanih restorana brze hrane.

Iza cijele zamisli i organizacije stoji “Klub mladih obitelji”, čiji su aktivisti smatrali da je najbolji i najlakši put do izgradnje svakodnevnih navika – mobitel. Dali su napraviti aplikaciju uz pomoć koje svatko može sudjelovati, a kampanji su dali poticajan oblik: natječaj.

Tu svaka obitelj može predložiti recept za zdrav obrok prilagođen ukusu i zdravlju djeteta, te fotografiju gotovog jela. Najbolji se bira izravnim glasanjem svih koji preuzmu aplikaciju. Cilj je ove nacionalne kampanje poticanje zdravih prehrambenih navika kod najmlađih i to upravo ondje gdje se one stvaraju – u krugu obitelji. A najvažnije je da djeca izravno sudjeluju u pripremi jela i tako usput uče i kuharske vještine.