SimonKr Video Production

 

Iza intrigantnoga naziva tvrtke krije se ime vlasnika: Simon Kržič. Danas jedna od najtraženijih slovenskih adresa u svijetu video umjetnosti njegov je studio u Vrhniki. Simon je, poput mnogih mladih fotografa, prije desetak godina poželio nešto više. Potiho je plasirao svoje najbolje uratke na internetsku burzu fotografija, sve dok korisnici nisu uočili njegov poseban autorski pristup i počeli slati sve određenije narudžbe.

Kako je bilo sve više posla, trebao je i sve više pomagača. S vremenom ih je okupio tridesetak i usput otvorio nekoliko novih radnih mjesta za kreativne video stručnjake u svojem gradu. Ono što je najvažnije u njihovu pristupu jest odvažnost u iskušavanju smjelih ideja i novih tehnika prilikom stvaranja uvjeta za izvlačenje dubljeg smisla poruke u krajnjem proizvodu.

Uz jedinstven produkcijski pristup svakom projektu, tematski raspon radova s potpisom SimonKr je iznimno širok, o čemu svjedoči i kolekcija s više od 40 tisuća uradaka na stranicama jedne od najprestižnijih fotografskih kuća u svijetu, Getty Images.