Štajerski graditelj sanjki

 

Sanjkalište na padinama u okolici austrijskog gradića St. Peter am Kammersberg. Zimski dan kao stvoren za skijanje. Ili još bolje, jurnjavu niz brijeg na drvenim saonicama. Tu negdje mora biti i Franz Leitner. Iako je već u ozbiljnim godinama, ovaj naočiti rekreativac iz Gornje Štajerske ne može zamisliti bolji način zabave na snijegu.

Isto tako, ne pada mu na pamet da ide u kupnju industrijskih saonica. On, naime, sam izrađuje svoje sanjke, ručno, na tradicionalni način, kao u dobra stara vremena. Prvi je primjerak izradio davne 1985. godine, jer nije bio zadovoljan onima što ih je kupio u trgovini. A onda mu se to svidjelo i nastavio je istraživati načine da dobije najkvalitetnije, najbrže i najsigurnije sanjke.

Kontinuirano je razvijao svoje umijeće, usavršavajući se kroz iskustvo. To je rezultiralo širokim rasponom različitih modela. Kad su ih vidjeli drugi ljubitelji sanjkanja i upitali gdje ih mogu nabaviti, bio je to već prvi korak ka obrtu. Danas kod njega možete naručiti saonice po vlastitoj želji i potrebama. A onda, juriš niz brijeg!