Zdravstveni turizam na jezeru Velencei

 

Medical tourism

Veslo za kajak bačeno u jezero znači da je u Agárdu sezona vodenih sportova i turizma. Ali ova sezona je nešto drugačija od prethodnih, jer jezero Velencei usred je pohoda na karte međunarodnog zdravstvenog turizma.

CSABA DEÁK iz Škole vodenih sportova Velencei ponosan je na novosti koje su uveli: Ovo gdje smo sada je prvi kat ranog terapijskog dijela. A ovo je jedna mala gimnastička dvorana koju možemo nazvati i sobom terapije kretanja.

Ravnatelj institucije pokazuje jednu od prostorija centra za rehabilitaciju koji se troškom od dvije milijarde forinti gradi na području Škole vodenih sportova u Agardu. Za usluge institucije jedinstvene u Europi koja će biti gotova za ljeto već se zanimaju i iz inozemstva.

Državni tajnik Ministarstva  ljudskih resursa MIKLÓS SOLTÉSZ to potvrđuje: Imamo ovaj prekrasan okoliš s jezerom Velencei, što daje mogućnost i hendikepiranim ljudima da jedre, veslaju, uživaju u vodi i u pogledu toga sam siguran da će gosti stizati i sa raznih područja Europe.

Uz zdravstveni turizam troškom većim od jedne milijarde forinti u okolini jezera razvijaju i usluge za biciklizam.

Kvaliteta vode jezera Velencei prošlih godina je konstantno bila izvrsna. Ni sa količinom nema brige: vodostaj je danas 159 centimetara, 15 više nego što je bio na isti dan prošle godine.