Florijanova garaža

Američke oldtimere sve češće vide na bavarskim ulicama. Tko ima novca, rado kupuje vozila iz 50-ih i 70-ih. U Garmisch-Partenkirchenu ima jedna osobita garaža iz koje izlaze kao novi.

 

Ova je radionica bivša benzinska crpka. Bila je jedna od prvih u Garmisch-Partenkirchenu. Florian Gesinn ju je preuzeo od starog vlasnika zapravo slučajno.

Tada nije ni slutio da će je njegova sklonost prema starim automobilima pretvoriti u pravi zaštićeni spomenik. Jer kad gost koji je za nju negdje čuo bilo koga upsut upita zna li gdje je ´Flo’s Garage˝, bez sumnje će dobiti vrlo precizne upute kako do tamo stići.

Dok preuzima dva automobila iz Colorada: Old Rocket 88 i Chevy C10 Pick up Truck, Flo govori kako su oni prave vremenske kapsule. U šali dodaje: ˝Pa, ne bi bilo loše znati što se dogodilo u takvom autu, recimo na stražnjem sjedalu…

Ali to uglavnom možemo samo nagađati i zamišljati kad sve proučimo, kad obnovimo tu stražnju klupu. Ovdje sam već zavirio u pretinac, je tu katkad nađemo nešto doista specijalno. Recimo neki prastari katalog, poziv na Rock’n’Roll Party iz 1970., starinski odrezak cedulje za parkiranje… Svašta smo nalazili.˝

 

Sam automobil je uvijek druga vrsta lutrije – jer nikad ne zna u kakvom će stanju stići i hoće li uopće imati sve dijelove. Ali, Flo i njegova ekipa za sve imaju rješenje. I naći će ga kako bi na kraju našli dobrog kupca za svaki oldtimer.