Voda oblikuje Zemlju

 

Voda, najvažniji element za fizički opstanak svakog živog bića na Zemlji, vrlo je posebna tvar. Silinom bujica, raznovrsnošću rijeka, jezera i mora, ili pak snagom upornosti i najmanjih kapljica, ona oblikuje naš planet. A danas na to utječu i klimatske promjene, uzrokovane ljudskim djelovanjem.

Upravo je to nadahnulo uglednog njemačkog fotografa za interaktivnu izložbu posvećenu upravo vodi u minhenskom muzeju koji se bavi isključivo čovjekom i prirodom – Museum Mensch und Natur u dvorcu Nymphenburg.

Bernhard Edmaier, inače nastanjen u bavarskom mjestu Ampfing, putovao je cijelim svijetom kako bi prikupio intrigantna svjedočanstva. Ovdje je ponudio uglavnom fotografije iz zraka, koje se doimaju poput autorskih grafika. Izložba je naslovljena ˝Voda – kako oblikuje naš planet˝.

Sve su slike popraćene objašnjenjima s područja zemljopisa i geologije, koja je autorski obradila znanstvena spisateljica Angelika Jung-Huettl. A uz njih posjetitelji imaju na uvid zanimljive prostorne instalacije, video zapise, crteže i pisane dokumente.