Shoot! Shoot! Shoot!

 

shoot2

 

London, Pariz, New York… Lude 1960-e i 1970-e… ˝Shoot! Shoot! Shoot!˝ naziv je izložbe u Muzeju grada Münchena. Izloženo je 200 fotografija umjetnika, foto modela, glumica i glumaca. Instant snimke pravi su kaleidoskop tih burnih vremena prohujalih u znaku eksperimentiranja i skandaloznih zabava.

Snima se! Filmska ikona Sophia Loren blista. Naprotiv, ovdje je paparaco: Marlon Brando nakon prolumpane noći. Ili Brigitte Bardot s cigaretom u pauzi na snimanju filma ˝Privatni život˝ (Vie privée). Tada nije u modi osmijeh pred kamerama. Ali se partija do iznemoglosti, glamurozno i prekomjerno.

ULRICH POHLMANN, kustos Gradskog muzeja u Münchenu podsjeća: ˝Tek su 1960-ih glumci i umjetnici počeli stvarati vlastiti image fotografijom. Ono što mi danas možemo iskusiti, a to je da sami sebe fotografiramo i kontroliramo te slike, toga nije bilo, jer je to je bio na neki način postupak uzajamnog traženja, u kojem su i fotografi postajali prave zvijezde.˝

To osobito vrijedi za Uschi Obermaier iz Münchena, koja je bila muza ˝Rolling Stonesa˝ Micka Jaggera i Keitha Richardsa.

Sve su izložene fotografije iz zbirke Nicole Ernija, a mogu se vidjeti do 15. siječnja 2017.