Kvarnerska otočka utrka

 

Dvije utrke u dva dana na dva otoka! Tako je zamišljeno rekreativno-sportsko okupljanje punim imenom “Cres & Lošinj Trail Weekend”, što su ga 3. i 4. studenog ove godine organizirale zajedno “Udruga outdoor aktivnosti Pokret odmora” i “Udruga pustolovnih sportova Perpetuum Adventure”.

Zapravo, riječ je o utrci koju čine dvije zasebne etape sa tri težinske kategorije: Duga, Srednja i Kratka. Natjecateljima je pružena mogućnost da izaberu u kojoj kategoriji žele nastupiti te se tako odlučiti za jedan ili oba dana utrke. Pritom nije nužno nastupiti oba dana u istoj kategoriji.

Glavno je iskoristiti jedinstvenu priliku i, krećući se zanimljivim stazama, upoznati prirodne ljepote i skrivene kutke od dubokih zaljeva do strmih brdskih strana, kakvih ne nedostaje na Cresu i Lošinju, a pogodni su upravo za ovakvu vrstu trail utrke.

Naravno, nakon svake utrke proglašeni su pobjednici, a na kraju i ukupni pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji – oni koji su obje utrke u Dugoj kategoriji završili u najkraćem vremenu.