Trakošćanska idila

 

trakoscan_zimi_2

 

Lijep i bajkovit u svako godišnje doba, dvorac Trakošćan zima se odijeva u posebnu ledenu čaroliju. Jezero je zaleđeno, a nikomu nije teško snježnim puteljcima popeti se do dvorca i muzejskog blaga skrivenog u njemu. ŽELJKA STIPANOVIĆ   posjetiteljica iz Zagreba oduševljena je vizurom:  “Prije par godina smo prvi put bili, jako nam se svidjelo”. Iako većina turista u Trakošćan dolazi na jedan dan, više obitelji zimski odmor provodi u nedalekom hotelu. Svatko pronalazi svoje ljepote.

HRVOJE KEVIĆ  došao  je čak iz  Rijeke zbog ugođaja: “Dvorac koji je sačuvan i prekrasan iznutra, bili smo u muzeju, slike koje imaju svoju vrijednost. A općenito – priroda je ovdje lijepa, ima i za šetanje.” Muzej u dvorcu – već šest desetljeća, izlažući originalne predmete u prostorima grofova Drašković, predstavlja život hrvatskog plemstva sredine 19-og stoljeća. Godišnje privuče 70 tisuća posjetitelja.

MIRJANA BRAČKO koja radi kao turistički vodič svaki put iznova uživa u pogledu na dvorac: “Daje jedan romantičan osjećaj, naročito šetnja oko jezera i svi obavezno prijeđu na drugu stranu jezera kako bi mogli fotografirati dvorac s njegove prekrasne strane tako da se vidi u najljepšem sjaju.”

Zaustavljena ljepota snijegom pokrivenog Trakošćana vrijedna je zimskog izleta.