Oči na zidu zagrebačkog muzeja

 

OKO MSU 2Iako već ima zavidnu inozemnu karijeru, izlagala je u poznatim galerijama u Londonu i New Yorku – hrvatska strit umjetnica, poznatija pod imenom OKO, ne želi medijsku pozornost. Potpuno je posvećena svojem radu i trenutačno usredotočena na novi projekt – oslikavanje zapadnog zida zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti.

Kustosica projekta ANA ŠKEGRO ima dobar motiv za to: ”Htjeli smo  urediti i malo uljepšati taj zid koji je do sada bio dosta nagrđen raznim natpisima, a i s druge strane da stvorimo još jedan umjetnički rad koji će biti dio zbirke na otvorenom Muzeja suvremene umjetnosti.”

U mjesec dana OKO je oslikala zid dugačak 90 metara. Prve reakcije već su tu, kaže ANA ŠKEGRO: ”Ljudi su se najprije začudili  što se događa. Krenuli smo s time da uklonimo dio živice kako bi  umjetnica imala pristup zidu, da bi mogla raditi, pa je već to izazavalo nekakava pitanja u javnosti.”

”Open My Eyes That I May See” projekt je koji će, putem ulične umjetnosti, Muzej suvremene umjetnosti još više približiti građanima, a njegova je izvedba planirana rijekom mjesec dana – od 17. rujna do 17. listopada 2015.