Električni bicikl Noordung

 

Mlada slovenska razvojna tvrtka Noordung specijalizirana je za kreiranje unikatnih, ručno rađenih, urbanih električnih dvokotača. Bicikli njihove prve serije – Noordung Angel Edition – imaju iznimno lagan okvir od karbonskih vlakana, a namijenjeni su istinskim sportskim entuzijastima, pogotovo ljubiteljima glazbe, jer se uz zadovoljstvo vožnje pruža mogućnost spajanja na playliste iz vlastitog mobitela.

Službeno, to je klasični električni bicikl, napravljen prema svim pravilima direktive EU, gdje električni motor samo pruža dodatnu pomoć, dok vozač vlastitom snagom pritiska papučice, a najveća mu je brzina ograničena na 25 km/h. Ime je dobio po slovenskome raketnom inženjeru i pioniru svemirskih tehnologija Hermanu Potočniku Noordungu (1892. – 1929.), koji si je sam dao nadimak kao negaciju njemačke riječi “Ordnung” (red).

Ne treba zaobići niti podatak da ih u Švicarskoj predstavlja zastupnik prestižne marke automobila Aston Martin. “Oni su i naši mentori, od njih učimo posao, jer se zapravo radi o jednome od najvećih trgovaca vozila luksuznog dizajna”, priznaje GREGOR FRAS, osnivač poduzeća i sudizajner, inače pokretač jedne od prvih digitalnih dizajnerskih agencija u Sloveniji.