“Ljub… av-av” za kućne ljubimce

Predstavom “Ljub… av-av” osječki srednjoškolci, u suradnji s gradskim azilom za napuštene pse, poručuju: ne stavljajte pod bor živa bića!

 

Neki kao blagdanski dar dobiju štene, macu, zečića… Ali što kad  mladunče naraste? Odgovor na to pitanje, nažalost, često je tužan i ružan. Mnogo je gradova u Hrvatskoj suočeno s velikim brojem napuštenih životinja. Upravo na to želi skrenuti pozornost javnosti skupina mladih glumaca amatera iz osječkog Dramskog studija za srednjoškolce “Branko Mihaljević”.

 

“Pas nije igračka koju možeš ostaviti kad je se zasitiš”, upozoravaju i potiču ljude na odgovoran odnos prema bićima koja ovise o njihovoj brizi.

Po odabranim tekstualnim motivima i glazbenim primjerima, pod stručnim su vodstvom glumice Arete Čurković priredili predstavu originalna imena “Ljub…  av-av”. Za nju su sami osmislili i izradili kostime i scenografiju.

Kakav je rezultat, pokazuje uvijek puno gledalište, ali i činjenica da su ove godine na 20. međunarodnom festivalu dječjih kazališta “Maslačak” u Sisku dobili dvije prve nagrade: za najbolju predstavu i najbolju scenografiju.

 

S osječkim azilom za napuštene životinje surađuju i tijekom cijele godine, a posebno prilikom “Božićnog ručka”, koji se organizira redovito 26.12., kad aktivisti pozivaju sugrađane da dođu prošetati pse i donijeti im kakvu poslasticu. Tako više od tisuću Osječana napuštenim životinjama redovito uljepša dan poslije Božića.