Réka, fit-kid prvakinja

Fit-kid – sport koji miješa elemente akrobatike, parterne i ritmičke gimnastike s plesom, izmislili su Mađari. Zasad se organiziraju samo europska natjecanja, pa prvakinja Réka Bede tek sanja o svjetskoj slavi.

 

Dvostruka europska prvakinja od osme se godine života prepušta svojoj strasti – jednom od najmlađih europskih sportova u parteru, koji zahtijeva fizičku spremnost, muzikalnost i eleganciju.

Fit-kid trenira svaki drugi dan. U dvorani za vježbanje našla je najbolje prijateljice, a redovito joj je društvo starija sestra. Suparnice su samo na natjecanjima, inače su jedne drugima pomagačice u treningu i trajna podrška u osvajanju novih zadataka i složenijih koreografija. Njhovo je geslo “Sport prije svega”, no roditelji i trener se brinu da pritom nikad ne pokvare najbolje ocjene u školi.

Rékina je najupečatljivija točka u mađarskoj narodnoj nošnji, kad čardaš ponese publiku, pa joj na svakom natjecanju donese nove obožavatelje. Dok osvaja Europu, ona strpljivo vježba i čeka priliku da svoju vještinu pokaže u konkurenciji na svjetskoj razini.