Tajne zagrebačkoga Gornjega grada

 

glumačka_družina

 

Noćni kazališni obilazak zagrebačkog Gornjega grada pod nazivom “Tajne Griča” zanimljiv su način upoznavanja sa zagrebačom poviješću i legendama.

Svakog petka i subote od 23. svibnja do 6. rujna s početkom u 21 sat, posjetitelji, putnici i građani Zagreba moći će se prisjetiti i upoznati s tajnama, skrivenim romansama i zakulisnim igrama starog grada Zagreba.

Tajne Griča predstavljaju interaktivnu noćnu turu koja je sinergijski spoj turističkog razgleda Gornjeg grada i zanimljive predstave, a posjetitelju pričaju o povijesti i životu Gradeca i uprizoruju segmente književnih djela koja su po nečemu karakteristično vezani za konkretne lokacije, što ih čini jedinstvenim projektom u Europi, nagrađenim prestižnim priznanjem u kategoriji Najbolji kulturni itinerer 2013. godine Hrvatske turističke zajednice.

Sadržaj obilaska temeljen je na povijesnim činjenicama, na romansiranoj povijesti preuzetoj iz romana Marije Jurić Zagorke, te na poznatim gradskim legendama. Posebnost ovog obilaska je kazališna forma, u kojoj glumci igraju različite događaje iz povijesti, a posjetitelji mogu aktivno sudjelovati u svakoj igranoj sceni.

Predstava se održava do 6. rujna, 2014. Svakog petka na hrvatskom jeziku, a subotom na engleskom.
Više informacija o projektu Tajne Griča na: www.tajnegrica.hr i www.facebook.com/tajne.grica.