Cirque du soleil u Beču

 

Cirque-du-Solei 1a

Šačica ponosnih momaka doživi brodolom i dospije na začarani otok, a njihov brod proguta oluja. Tamo je carstvo Amazonki. Pretežno ženska podjela uloga u predstavi slavne kanadske plesačke grupe Cirque du Soleil ˝Amaluna˝ svojevrstan je pomak, i iskorak ženama u čast.

Kada jurne Walküra, 24-godišnja Amerikanka Haley Viloria, sva u blistavome laku i u pravoj koži, učini vam se da više ne vrijede zakoni sile teže. Divlja ženska snaga – i neviđena vrtoglava prevrtanja! Artisti pokazuju snažne mišiće i spretnost na svakojakim spravama.

Klaunu nisu nepoznanice ni snaga ni svladavanje tijela. Nijemac Aaron Sebastian Dewitz, odrastao u uličnome teatru svoje majke, nije svoje mišiće za smijeh trenirao samo u Klaunskoj školi u Mainzu. Ovaj Sakrobat pune tri godine spremao je završni ispit. Uzori su mu filmski junaci.

Bazen je pravo pustolovno carstvo kraljevne Mirande. Dušu je dao za akrobatiku u zraku i za balete na vodi. Dinamične se vježbe izmjenjuju tempom od kojega nam zastaje dah: dojmljiva je točka Lare Jacobs pri čemu se poslužila s 13 palminih listova, ali i artističkim umijećem, prirodnim zakonima, poezijom i emocijama.

Predstava Cirque du Soleil, ˝Amaluna˝ može se posjetiti u Beču do 17. Travnja.