Mjuzikl Gipsy u bečkoj Volksoperi

 

Gypsy2

 

Ovako ide pjesma: ”Vidjet ćeš, uskoro svijet tvoj bit će,. Neka se okreće i mnogo čuda bit će! Diži zavjesu, upali rasvjetu, ne može te zaustaviti ništa na svijetu…”

Mjuzikl ”Gypsy” Julea Stynea priča je o majci koja želi svima zapovijedati, takozvanoj Mami Kvočki. Slavohlepna Mama Rose neumorno se bori za karijeru svoje kćeri. Mamu su nekoć zakinuli za život pod svjetlima pozornice, pa bi sada željela osigurati velike uspjehe i sebi i kćeri. ”Od tebe ću stvoriti zvijezdu”, pjeva. Ta je uloga svojevrstan glazbeni debi glumici MARIJI HAPPEL , ali i lijepo otkriće: ”Srce mi se razgali kad čujem orkestar… Kolegice i kolege sviraju vrhunski, to je sve kao san.”

Muzikl se temelji na burnoj autobiografiji Ciganke Rose Lee. Bila je glumica, spisateljica romana i velika zvijezda burleske 1920-ih. Njezinim burnim životom upravljala je majka, manijakalno opsjednuta kćerinim uspjehom, bez obzira na cijenu. ”Pa to je manijakalno, pretvarati tako svoju djecu u zvjezde! To nije zdravo, prekomjerno je, bolesno. Najprije izvire iz ljubavi i strasti… A onda…”, razmišlja MARIJA HAPPEL.

Mjuzikl ”Gypsy”  igra do 12. studenoga 2017. u Narodnoj operi u Beču.