Agroshow koji privlači i mađarsku mladež

 

Agro1

 

Škripavii kotači i bučni motori na susretu posebnih automobila i poljoprivrednih strojeva u mađarskom gradiću Hódmezővásárhely. Ovdje se okupilo više od stotinu specijalnih vozila da bi pokazala gledateljima za što su sve sposobna.

Cilj je organizatora ne samo prikazati poljoprivredne strojeve, nego nastojati da i mladi  zavole njihov svijet, kaže glavni organizator programa PÉTER UMENHOFFER, te odaje: ”Naš cilj je da pokažemo kakvim se sve sredstvima i strojevima može raditi, a veteranski primjerci svjedoče otkuda je krenulo poljodjeljstvo i kamo ide. To bismo željeli prikazati, a uz to ide predstavlanje sportskih automobila za driftanje, čime možemo pokrenuti još više mladih.”

Bit tehnike zvane driftanje jest da se mora vladati automobilom koji  proklizava i odvoziti ga po pisti. To nije jednostavno i jako troši gume. KÁROLY HORVÁTH, vlasnik jednog od drift-automobila, pojašnjava: ”Koristimo obične serijske gume, a ovamo smo došli s takoreći odbačenim gumama, jer ih ova pista jako troši.”

Posjetitelji su mogli sjesti u gotovo svako vozilo. Jer ove atrakcije se moglo ne samo promatrati, nego onaj koji je htio mogao ih je i isprobati.