Cirkus za Guinnessa

 

U budimpeštanskom Velikome cirkusu, nova zvijezda za “Guinnessovu knjigu rekorda” je rođena! To je 17-godišnji Kevin Richter. On je kružio stojeći na leđima dvaju konja, držeći za uzice druge konje koij su prolazili između njih, sve dok ih na kraju nije bilo ukupno 20.

Ovaj nadareni mladić, potomak artističke obitelji, prvi je put sjeo u sedlo sa 6 mjeseci, jer mu je i majka bila jahačica. Ona je izvorno smislila točku s konjima na uzicama. Njegovo je djetinjstvo bilo drugačije od drugih: s 5 godina je već jahao ponija u areni, a sa 12 pomagao pri podizanju cirkuske šatre.

Otkako zna za sebe, svaki dan mu počinje i završava brigom za životinje. U cirkusu nitko nikad nije besposlen i nikad nema predaha. Mogao je Kevin izabrati i drugačiji život, ali to jednostavno nije mogao zamisliti.

Kako je rekao u intervjuu mađarskom estradnom magazinu Borsoline, pripremi rekordne točke posvetio je cijelu godinu. Prvi mu je sljedeći potez otići na ovogodišnji 11. Međunarodni festival cirkusa u Monte Carlu. I vježbati dalje…