200 godina Frankensteina

 

Cijele 2018. godine Ingolstadtom dominiraju književni lik svjetski poznatog liječnika Frankensteina i njegovo čudovište. Njima su posvećene posebne ture obilaska neobičnih mjesta, priredbe i drugi događaji. Povod je tomu velika obljetnica, jer je 1818. engleska spisateljica Mary Shelley prvi put objavila svoj hit roman, koji je kasnije poslužio kao predložak za mnoga druga umjetnička djela, uključujući i popularne filmove.

Ovaj grad, inače, ima značajno mjesto u njemačkoj znanstvenoj povijesti – kao sjedište prvog bavarskog Državnog sveučilišta, stoljećima je duhovno i kulturno središte Bavarske. Samo Sveučilište, i posebno medicinski fakultet, odgojili su mnoge svjetski poznate osobe i udruge. Neke su stvarne, a neke izmišljene, upravo poput doktora Frankensteina ili tajnog društva”Illuminati”.

Stoga Ingolstadt Tourismus und Kongress GmbH poziva sve posjetitelje da se pridruže proslavi obljetnice na izvornom mjestu ove priče o uspjehu. Brojni partneri iz svih oblasti života razvili su ekskluzivne ponude koje čine Frankensteinov put do Ingolstadta nezaboravnim doživljajem. Najpopularniji je “Doctor Frankenstein Mystery Tour”, prvi i jedinstven njemački “Scary City Tour”, tj. obilazak grada u duhu filmova strave i užasa.