Cirque du Soleil drugi put u Münchenu

 

U zraku i u vodi, na štulama ili na trapezu, što god izvodili članovi planetarne akrobatske atrakcije “Cirque du Soleil”, čine to savršeno. Ovaj put su München osvojili leteći Romeo i Julija. Kanadski par Xander Taylor i Mélanie Dupuis u tu je točku uložio puno truda i vremena. Surađuju već sedam godina. Razvijaju individualne tehnike, kako bi dobili potpuno usklađene zajedničke kretnje – i čini se da su u tome dostigli savršenstvo.

Drugi put na turneji po Njemačkoj, koju su osvojili još 2010., sad u Münchenu izvode spektakl „Totem“. Umjetnički voditelj trupe JOHNNY KIM ovako ga opisuje: “Ta predstava naglašava povijest prastanovnika Amerike. Riječ je o ljudskome duhu, o pronalazačkome duhu, o počecima kulturnih tradicija pa sve do danas, do suvremene faze razvoja znanosti i tehnike”.

Sama priča uvijek je pomalo naivna i priprosta. Tako je namjerno napravljeno da se gledatelj može potpuno koncentrirati na koreografiju i vrhunski rad artista, kojima se danas može naći malo ravnih u svijetu. Od 12. veljače do 22. ožujka “Totem” se smjestio na sajmišni prostor Theresienwiese, najpoznatiji po tome što se ondje svake godine održava glavni dio minhenskog Oktoberfesta. “Cirque du Soleil” ide ovoga proljeća i u Hamburg s predstavom “Paramour”; u rujnu je na redu “Nysa” u Berlinu, te “Crystal” u Hannoveru.