Princ ekolog na njemačkim biofarmama

 

Britanski princ Charles i supruga vojvotkinja Camilla nedavno su na svojem proputovanju kroz Njemačku, nakon banketa u državnoj rezidenciji, posjetili farmu za biouzgoj “Herrmannsdorfer Landwerkstätten” nadomak mjestu Glonn istočno od Münchena. Prinčevski je par inače poznat po svojoj predanosti zaštiti okoliša.

Kako za taj obilazak nije bilo previše vremena – tek jedan sat, a domaćini su priredili pregršt stvari za pokazati – podijelili su posjet u dva smjera. On je posjetio “simbiotsku ispašu”, gdje kokoši, svinje i goveda žive zajedno te, kao veliki ljubitelj pčela, pogledao pčelinji vrt i dobio neke prijedloge za svoju organsku farmu. Dotle je ona obišla zanatsku radionicu, gdje se dvadesetak dječjih vrtića okušalo u izradi pekarskih proizvoda. Zatim su zajedno prošli tržnicom, gdje su kušali razne zdrave proizvode i porazgovarali s domaćinima.

Svi komentari oduševljenog mnoštva mogu se svesti na dojam jedne gospođe iz publike: “Dakako, isplatilo se doći, to ne vidimo svaki dan: razgledavanje, policija, lijepe limuzine… A kad prinčevski par vidimo tako blizu, sve je posve drugačije nego na televiziji. Bilo je doista zanimljivo.”