Circus Mother Africa u Njemačkoj

 

 

Mother Africa6a

 

Circus Mother Africa osnovan je u Tanzaniji i to kao akrobatska škola u Kinodoni, Dar es Salaam 2003. godine. Kao cirkus počeli su djelovati 2006. godine. Utemeljio ga je Winston Ruddle, rođeni Zimbabveanac koji ima njemačko državljanstvo. On je ne samo utemeljitelj već i producent i direktor Cirkusa.

Od prosinca 2015. do veljače 2016. godine Circus Mother Africa bio je na europskoj turneji povodom svoje desete obljetnice. Posjetili su i 40 gradova u Njemačkoj. Izveli su predstavu ˝Khayelitsha-moj dom˝. ˝Khayelitsha˝ izvorno znači ˝naš novi dom˝, a to je ujedno i ime jedne od najvećih općina u Južnoafričkoj Republici. Nalazi se oko 30 kilometara od Cape Towna i tu na vrlo skučenom prostoru živi oko dva milijuna stanovnika.

Predstava je putovanje afričkim kontinentom uz neodoljivi ples, glazbu i akrobacije. Za njihove izvedbe traži se potpuna koncentracija. Posjetitelji su uživali u spoju tradicionalne afričke kulture i modernog cirkusa koji je izvelo 40 umjetnika iz sedam afričkih zemalja.

Danas se Mother Africa smatra jednim od najznačajnijih i najinovativnijih cirkusa na svijetu.