Rimac Elektrik

Jedan je od najprominentnijih hrvatskih mladih inovatora i poslovnih ljudi. Malo tko u Hrvatskoj prezime Rimac ne povezuje odmah sa super-brzim trkačim automobilom.  U čemu je tajna njegovog uspjeha?

 

Rimac1

Mate Rimac proslavio se maturalnom radnjom još 2007. kao “wunderkind s električnom rukavicom”. Među njegovim izumima najpoznatiji je super-brzi električni automobil “Concept One”.

S njim je stigao i do kultne emisije BBC-a “Top Gear”, premda na tragičan način. Naime, jedan od njezinih nekad dugogodišnjih voditelja, TV zvijezda Richard Hammond, tijekom snimanja za Grand Tour u Švicarskoj u lipnju 2017., slupao je Rimčev trkači automobil vrijedan više od 2 milijuna eura. Kasnije je skrušeno priznao da je sam kriv, jer nije uspio kontrolirati toliku brzinu, te je izletio iz zavoja skliznuvši usljed traga ulja na cesti.

rimac3

 

Brand “Rimac Automobili” potpisao je u travnju 2017.  dosad “najteži” ugovor s kineskim investitorom u Hrvatskoj. “Camel Group” je među vodećim azijskim proizvođačima baterija i baterijskih sklopova, koje prodaje po cijeloj jugositočnoj Aziji, u SAD-u, Africi… U proizvodnju Rimčevih električnih bicikala i automobila namjerava uložiti 30 milijuna eura.

Zagrebačka tvrtka neprekidno otvara nova radna mjesta za inventivne stručnjake. A Mate, tek na pragu tridesete godine života, uz smiješak kaže: “Nisam ja gazda, nego kolega…”