Drvene torbice Danilo

 

lesene torbice4Dizajner Danijel Trček i restaurator i znalac za upotrebljivu umjetnost Tomaž Lipovec udružili su snage u priču o unikatnim drvenim torbama Danilo.

Dva modela ženskih torbica i muška aktovka, novi oblici i mnoštvo kombinacija boja.

Od ideje do konačne izvedbe bilo je potrebno puno  testiranja i provjera. Trebalo je potražiti najprikladnije drvo i izraditi kalupe koji omogućuju izradu danas dizajnerski zaokruženih proizvoda. Njihova baza su drvene šperploče, premazane prirodnim uljima, u zanimljivoj kombinaciji s ekološkom kožom.

˝Obostrano ih obrađujemo furnirom, kaže TOMAŽ LIPOVEC, ˇNa vanjskoj strani  koristimo dekorativni furnir, a furnir je jednako tako potreban i sa unutarnje strane, kako bi drvo zadržalo oblik odnosno da torbica ne puca.˝

DANIJEL TRČEK dodaje: ˝Naše vrste drveta nisu najprimjerenije, jer nemaju puno kombinacija boja odnosno odstupanja u boji. Vrste drveta iz drugih područja svijeta imaju i poneku estetsku grešku, što se vrlo lijepo može uklopiti u konačni izgled proizvoda.˝

Kroz različita testiranja su zaključili da su nihove torbice iznenađujuće lagane, a njihov vas oblik vraća u vrijeme djedova i baka.Neki bi ih stavili na policu kao dizajnerski proizvod, a drugi se opet oduševljavaju njihovom upotrebljivošću.