Prirodoslovni muzej budućnosti

 

naturkunde museum1

 

Letjeti kao ptica… To sad omogućava cijelo-tjelesna instalacija “Birdly”. Za razliku od običnih simulatora letenja, ovdje ne samo da upravljamo strojem – nego intuitivno postajemo ptice i brzo letimo po New York Cityju. Doživjeti  pustolovinu zvanu “priroda”, uzimajući pritom čovjeka kao otkrivača, kao korisnika i kao stvaraoca svojega okoliša – koncepcija je budućeg bavarskoga prirodoslovnoga muzeja “Biotopija”.

Voditelj i utemeljitelj MICHAEL JOHN GORMAN otkriva svoje motive: “Ovaj muzejski doživljaj mora stimulirati radoznalost, mora nadahnuti mlade da istražuju i otkrivaju život.”

Primjerice, šareni svijet ljubičastoga. Organsko-kemijska bojila zauzimaju važnu ulogu u izmjeni tvari. Mnoge biljne tvari svjetlucaju pod ultra-ljubičastim svjetlom.

Prirodoslovni je muzej “Biotopija” nastaje planiranim proširenjem uspješnoga, ali malog, muzeja “Čovjek i priroda” u dvorcu Nymphenburgu. On je odjednom postao pretijesan za sve pridružene mu djelatnosti!

Stručnjaci s raznih područja marljivo razrađuju raznorazne koncepcije i ideje kako bi ovdje stvorili pravi međunarodni muzej za 21. stoljeće. Otvorenje se očekuje najranije 2021. godine.