Jonas Kaufman kao Andrea Chenier

 

Andrea_chenier5

Kralj svih tenora dokazao je svoje glasnice u državnoj operi u Münchenu: na zavidnoj su visini, svjedoče o pjevačkoj snazi, o čaroliji kojoj nema konca ni kraja. Nakon prisilne je petomjesečne stanke nadvladao svoje glasovne probleme.

Sretan je JONAS KAUFMAN: “Divno je opet pjevati. Tada sam u svom elementu, osjećam se kao riba u vodi. Uvijek kažem: pozornica je moja dnevna soba, na njoj se osjećam kao kod kuće, sve mi je tamo relativno jednostavno, nemam treme ni straha, ja tada mogu biti ja ili ona druga osoba – to mi je ovih mjeseci doista silno nedostajalo.”

A ta je “druga osoba” ovaj put je “Andrea Chenier” Umberta Giordana. Pjesnik se potkraj 18. stoljeća našao u vrtlogu Francuske revolucije. Na jednoj su se strani našle dekadente elite, a na drugoj iskorištavani puk. Redatelj Philipp Stölzl vodi gledatelja na putovanje u prošlost.

Pjevačica Anja Harteros sjajno izvodi ariju “La Mamma Morta”. Pjevaju, a publici naviru suze na oči. Naposljetku se tragični ljubavni par penje na stratište.

“Andrea Chenier” u Bavarskoj državnoj operi imao je 4 izvrsno posjećene izvedbe u ožujku i travnju 2017., pa e s posebnim veseljem očekuje i ona 31. srpnja.