Mađarski film iz 1969. kao nov

 

Film renovation5a
Jedna od najpoznatijih scena iz filma ˝Junaci Pavlove ulice˝. Film rađen prema romanu Ferenca Molnara bio je prikazan 1969. godine. Sad su isti kadrovi filma, obnovljeni u modernom ruhu, opet prikazali djelo filmskog redatelja, trostrukog dobitnika nagrade Kossuth Zoltána Fábrija, povodom stogodišnjice njegovog rođenja.

Na radnim snimkama iz filmskog laboratorija vidi se kolika je razlika između originalnih negativa sa kamere i rezultata nakon što je film restauriran. Stručnjaci su znatno povećali kvalitetu tona i boje filma: tri mjeseca su radili da bi postigli kvalitetu primjerenu suvremenom filmskom platnu. ESZTER FAZEKAS, menadžerica restauriranja filmova iz Mađarskog nacionalnog filmskog arhiva otkriva: ˝Jako je mnogo grešaka kod ovih filmova: nedostaju kadrovi, kod trikova se gužvaju…˝

Povodom godišnjice obnavljaju 13 djela Zoltána Fábrija. Obnovljene ˝Junake Pavlove ulice˝ uskoro će 20 mađarskih kinematografa uvrstiti u svoj program. Jedna od najpoznatijih scena iz filma ˝Junaci Pavlove ulice˝. Film rađen prema romanu Ferenca Molnara bio je prikazan 1969. godine.

Sad su isti kadrovi filma, obnovljeni u modernom ruhu, opet prikazali djelo filmskog redatelja, trostrukog dobitnika nagrade Kossuth Zoltána Fábrija, povodom stogodišnjice njegovog rođenja.

Na radnim snimkama iz filmskog laboratorija vidi se kolika je razlika između originalnih negativa sa kamere i rezultata nakon što je film restauriran. Stručnjaci su znatno povećali kvalitetu tona i boje filma: tri mjeseca su radili da bi postigli kvalitetu primjerenu suvremenom filmskom platnu.

ESZTER FAZEKAS, menadžerica restauriranja filmova iz Mađarskog nacionalnog filmskog arhiva otkriva: ˝Jako je mnogo grešaka kod ovih filmova: nedostaju kadrovi, kod trikova se gužvaju…˝

Povodom godišnjice obnavljaju 13 djela Zoltána Fábrija. Obnovljene ˝Junake Pavlove ulice˝ uskoro će 20 mađarskih kinematografa uvrstiti u svoj program.