David Garrett i Rock Revolution

 

David_Garrett5a

S razdraganom lakoćom on reinterpretira besmrtne hitove kao što je ˝In the air Tonight˝ Phila Collinsa. U njegovim verzijama svjetskih hitova česti su stari, dobro nam poznati napjevi iz klasike. Sam DAVID GARRETT pak kaže prateći se uz gitaru: ˝Zapravo je to isto – recimo Bei Smooth Criminal… Onda sam do Mozarta… Ista je harmonija i u Bitter Sweet Symphony, primjerice novi album… Funkcionira kao Pachelbel, kanon.˝

Nema boljega vremena za njegove bujne i burne, eksperimentalne Crossover-projekte. ˝Možeš učiniti sve što hoće tvoje muzikalno srce, zato što su prijelazi tečni, postali su tekući, a glazbeniku je to super,˝misli on.

Na pozornici uvijek ima svoju skupocjenu violinu ˝Stradivari˝. Njegove turneje lebde između klasičnih koncerata i rock-koncerata. ˝Vjerujem da mi raznolikost daje veliku radost, pa zato to i činim˝, kaže.

Njemački violinist, pop i crossover umjetnik David Garrett (pravim imenom David Christian Bongartz) svojim novim albumom naslovljenim ˝Rock revolution˝ ne želi revolucionirati klasiku, već želi sagraditi mostove između dvaju žanrova. Album je objavio nakladnik ˝Universal˝.