Sve je samo kazalište

 

PuppenkisteTeater3

Pravo kazalište i kazalište lutaka…  Osvaja nas  taj  čarobni svijet na pozornici. Možda je još čarobniji pogled u onaj skriveni svijet iza kulisa. Sad je to u Augsburgu moguće. Izložba “Sve je samo  kazalište”  prikazuje  sav urnebes svakodnevice.

Nema prave priče bez pisca-autora! Nema ni svjetla pozornice bez rasvjetljivača. Vječito napeti inspicijent pokušava što bolje koordinirati ansambl kako bi se naposljetku na pozornici  “sve posložilo”.

S pomoću orginala iz Nürnberga, Münchena i Augsburga lutke na ovoj izložbi pokazuju preobrazbu svakodnevice u svijet mašte, dakle u priredbe na pozornici. Mali i veliki posjetitelji  uranjaju u tajne boje, perike i kostima.

Organizator Erik Raskopf kaže: “Cilj je izložbe zainteresirati  i djecu i odrasle, zainteresirati ih  za kazalište. Za ‘pravo’ kazalište i za kazalište  lutaka. To znači naći simbiozu za sve te forme i malko baciti  ogled iza kulisa.”

Pozorni će promatrač doznati niz detalja o životu umjetnika i umjetnica na pozornici. Primjerice: Zašto primabalerina istroši tolike papučice? Zatošto za vrijeme svakog nastupa potroši čak dva para!