Glazbene šetnje Zagrebom

 

GlazbeneŠetnje2
Zagreb s muzikološkog aspekta dosad je bio nepravedno zapostavljena tema. Ali ne više, i to zahvaljujući vodiču koji je autorica objavila nakon desetogodišnjeg istraživanja.

NADA BEZIĆ objašnjava svoju spisateljsku namjeru: ˝Knjiga je namijenjena prosječnom građaninu, koji nešto zna od glazbe, a ako ne zna na kraju imaju kronologiju. Oni koji znaju kad je živio Lisinski neće se uvrijediti, oni koji ne znaju nešto će naučiti.˝

U popularno napisanoj povijesti glazbe poseban naglasak stavljen je na prikaz društvenog i javnog života, a ističu se i najvažnija mjesta koja pamte glazbene osobnosti i događaje.

Akademik JOSIP BRATULIĆ, jedan od predstavljača knjige, podijelio je osobno iskustvo: ˝Kad sam uzeo u ruke knjigu onda sam se gotovo na svakoj stranici začudio kako je ona spojila prošlost i sadašnjost… Na koji način bi zapravo trebalo Zagreb promatrati – kao muzičku metropolu hrvatskog naroda.˝

Knjiga ˝Glazbene šetnje Zagrebom˝ opremljena je kartama dijelova grada, a jedinstvenosti izdanja doprinosi i niz dosad neobjavljenih arhivskih fotografija.