Niču pansioni u unutrašnjosti Mađarske

 

Kad su se tek počeli upuštati u turističke poslove, mađarski seljaci su ih zvali gostinskim kućama, a danas su to međunarodno prepoznatljivi pansioni. I ne samo da su se mali poduzetnici nominalno uključili u svjetski protok novca i ideja, već su savladali pisanje razvojnih projekata, zanimljivih za strateški razvoj turizma u zemlji.

Ove je godine 700 seoskih gospodarstava širom zemlje dobilo nepovratnu državnu potporu za gradnju i podizanje klase postojećih smještajnih i ugostiteljskih kapaciteta. Najviše ih je nadomak hotela koji odavno dobro posluju u okolici najposjećenijih turističkih mjesta na Balatonskom jezeru.

Generalni direktor nacionalne turističke agencije ZOLTÁN GULLER objašnjava: “Cilj nam je da se mađarski turizam i tradicionalno gostoprimstvo razvijaju kao grana koja vuče naprijed mađarsko gospodarstvo, kako bi što više stranaca moglo upoznati skrivene vrijednosti Mađarske.”

Ovo je svakako jedan od načina za poticanje razvoja mjesta unutrašnjosti koja imaju čime privući nove goste, kako bi se zaputili dalje od velikih gradskih središta.