Velika obljetnica HRT-a

 

Svi_za_Vukovar1a

 

Nizom prigodnih događaja Hrvatska radiotelevizija ovoga je svibnja obilježila svoje okrugle rođendane: 90 godina radija i 60 televizije. Slavlje je počelo dodjelom godišnjih nagrada najuspješnijim zaposlenicima i svečanom akademijom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Uz video i audio šetnju kroz povijest, Zbor i Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije ispričali su fascinantnu priču poznatim temama u rasponu od ozbiljne, filmske i zabavne glazbe do nezaboravnih hitova.

SINIŠA KOVAČIĆ, v.d. glavnog ravnatelja HRT-a, kaže: ˝Prisjetili smo se svega što rado pamte svi naši dragi gledatelji, slušatelji, čitatelji – korisnici HRT-a.˝ A jedan od dugogodišnjih djelatnika HRT populani spiker i voditelj u mirovini OLIVER MLAKAR dodaje: ˝Bilo je vrlo emotivno, barem za mene. Jer to je moj život u stvari.˝

Vrhunac programa bio je veliki donacijski koncert pod nazivom ˝Svi za Vukovar˝. U legendarnoj Gradskoj kavani u središtu grada organiziran je pozivni centar za prikupljanje donacija za konzerviranje i obnovu vukovarskoga vodotornja, oštećenog u nedavnom ratu. Akciju su svojim dolaskom i javljanjem na telefonske pozive građana poduprli predstavnici vlasti, gospodarstva, društvene, kulturne i sportske javnosti te mnoge druge poznate osobe, pa čak i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Prikupljeno je gotovo 150.000 eura zahvaljujući velikom odazivu građana, a tijekom koncerta ostvarena su čak 172.843 poziva.