Rovinj music festival

 

petar ćurić-bubnjevi

 

Istra je završila godinu Rovinj Music festivalom,  u čijem je sklopu održana škola bubnjeva s 40-ak polaznika svih uzrasta.

PETAR ČURIĆ, voditelj škole bubnjeva i direktor Croatia drum campa iznio je svoje dojmove o 6. Rovinj music festivalu: “Jedan segment je učenje pjesme, znači prave pjesme, Guns and Rosesa , Quena, kojeg god benda. Onda kroz to se uči tehnika sviranja bubnjeva, i na kraju  potičemo mlade , ali i one zrelije, sva godišta u Istri  da se bave glazbom.”

Gost škole bio je proslavljeni bubnjar Pier Foschi, poznat kao talijanski “bog  funka”, i suradnik Lorenza Jovanotti Cherubinia i Laure Pausini te koautor hitova “L,ombelico del mondo” i “Penso positivo”.

PIER FOSCHI, bubnjar iz Italije kaže: “Ovdje vidim strast. Kad vidim strast, onda vidim 90 posto dobrih stvari. Velika želja i strast dobri su za pozitivan početak, ali potrebne su i obuka i tehnika jer ne možemo trčati prije nego što naučimo hodati.”

 

Mladi polaznici upijali su svaki pokret i savjete talijanskog bubnjara. Za uspomenu ostale su  im diplome i zajednički završni koncert. U sklopu petodnevnog Rovinj Musuc festivala   među ostalima, nastupili su dubrovački sastav Silente, beogradski SARS, Psihomodo Pop, Tamara Obrovac, Igor Terzić i Amira Medunjanin…