Mađarska žičara za sve sezone

 

New ski lift  for all seasons5a

 

Čekajući žičaru u skijaškom parku Mátraszentistván, skijaši i snowboarderi su prošle zime često stajali u vijugavom redu. Za zimskih sezona ovamo stigne više od pedeset tisuća posjetitelja. Da područje skijališta ne bi samo zimi bilo popularno, grade novu modernu četverosedežnicu, koja će raditi svakog dana u godini. Tako će, uz ljubitelje zimskih sportova, izletnici i biciklisti dobiti idealno prijevozno sredstvo.

Noseće stupove na mjesta su postavili pomoću helikoptera. Žičara će biti u pogonu već početkom sezone u prosincu, obećao je glasnogovornik skijaškog parka ISTVÁN ERBESZKORN, te dodao: ˝Ovo je vrlo složen postupak. Austrijski kolege su poslali dijelove koji idu uz stupove, a oni su tako teški da ih se samo helikopterom može prevesti. Kad je to gotovo, sastavljaju ih na licu mjesta.

Kao dio projekta, uz žičaru će se produbiti staro jezero, te će tako nastati dva nova, koja će pomoći u opskrbi vodom snježnih topova. Izgradit će se i park za rekreaciju, pa će tako kroz čitavu godinu moći primati ljubitelje prirode.