Šetnja prema tornju usred Győra

Kako bi, uz popularne znamenitosti svoje zemlje, otkrili i one manje poznate, mađarski su turistički vodiči iz gradova u unutrašnjosti počeli razvijati uzbudljive programe. Podržala ih je i nacionalna krovna turistička agencija, pokrenuvši natječaj za originalnu ideju na tome području u prošloj godini, koja je bila puna izazova, pogotovo za djelatnike u toj oblasti.

Pobjednici su proglašeni nedavno, a među njima posebno mjesto zauzima koncept što ga je osmislila Éva Csobayné Pintér iz Győra. Ona je dobro ispekla zanat turističkog vodiča od 1984. i odlučila se za tematsku šetnju među kulama koje simboliziraju taj grad. Na ruti koja ih prati šetač može upoznati bogatu prošlost i raznolikost svih gradskih naselja.

Program počinje od Gradske vijećnice i vodi kroz uličice pored nekoliko crkava, palača, te biskupskog dvora, do vodotornja izgrađenog za Svjetsko prvenstvo u kanuu 1999. Šetnja se može dodatno proširiti iznajmljivanjem bicikala, jer na periferiji Győra ima još kula vrijednih pozornosti.